Dick Reus, Keurslager

BEEF BEST

Rundvlees. Het is een delicatesse waar u elke dag van kunt genieten, of u nu houdt van een Hollandse pot of internationale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal. Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen hiervoor het beste rundvlees: Beef Best. U hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven tussen gewoon rundvlees en Beef Best rundvlees. U proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees. Kwaliteit die niet begint in uw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor u terug moet naar de oorsprong van het vlees. Kijk mee op de boerderij en ontdek het geheim van Beef Best.

HOLLANDS VLEES

Op en top Hollands

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Gaat u maar na. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is

  • geboren bij een Nederlandse veehouder
  • grootgebracht op een Nederlandse boerderij
  • geslacht door een Nederlandse slachterij
  • uitgesneden en geleverd door een Nederlandse vleeshandel

Deze oorsprong is heel belangrijk. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid.

Voor het Beef Best vlees selecteren we de beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras,  het Wit/Blauwe rund en de en de Blonde d’Aquitaine. Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongere runderen van deze rassen zijn schaars. Beef Best weet ze echter te vinden. Vaak bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is.

LEKKER VLEES

Als u kiest voor Beef Best, dan kiest u voor mals vlees met een heerlijke smaak. Dat is niet alleen te danken aan alle aandacht voor dierwelzijn. Voor ’n goed stukje vlees is meer nodig.

Om te beginnen is de keuze voor het ras heel belangrijk. Niet elke rund levert een stukje topvlees, hoe goed de dierverzorging ook is. Als u Beef Best rundvlees eet, proeft u de fijne structuur van het vlees. Mals vlees, denkt u dan. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de Blonde d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fijne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een flinke portie hoogwaardig vlees. Beef Best is dus vlees van rasecht vleesvee. De dieren groeien rustig en op een natuurlijke manier op. Ook dat is belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

Ook het voer dat de runderen krijgen is een smaakmaker. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak en malse structuur.

De kwaliteit van het vlees geven we dus veel aandacht van boer tot bord. U kunt het zien als een keten. De laatste schakel hebt u zelf in de hand: de bereiding van het vlees. Alleen met een goede bereiding benut u de kwaliteit en smaak van Beef Best ten volle. Maar hoe houdt u het vlees mals en smaakvol? Vraag uw slager eens om een paar tips. Hij zal u graag advies geven over de bereiding van Beef Best. Daar gaat u vast en zeker uw voordeel mee doen.!

VERANTWOORD VLEES

De kwaliteit van het stukje vlees dat op uw bord ligt, heeft alles te maken met dierwelzijn. Niets lekkerder dan het vlees van een dier dat een gezond leven heeft gehad. En dat hebben de Beef Best runderen.

Dat begint al als ze een klein kalfje zijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal.

Als de runderen ’s winters naar binnen gaan, komen ze in ruime, schone stallen. Hier lopen ze gewoon los en krijgen ze een dik ligbed van stro. De boeren die het Beef Best rundvlees leveren, hechten namelijk veel waarde aan dierwelzijn!

De meeste runderen worden door een vaste veerijder of de boer zelf getransporteerd. De chauffeur is gekwalificeerd voor het vervoer van levend vee en gaat net als wij respectvol om met de runderen.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn en kwaliteit, beloven we niet zomaar. Al onze boeren voldoen aan de IKB regeling.

VLEES MET EEN KEURMERK

IKB staat voor Integrale Keten Beheersing. Alle boerderijen die het Beef Best rundvlees leveren, voldoen aan de eisen van IKB. Centraal daarbij staat de zorg voor een gezond dier. Zo moeten de bedrijven beschikken over een bedrijfsgezondheidsplan. Het gebruik van antibiotica wordt zoveel mogelijk beperkt en nauwkeurig geregistreerd en gecontroleerd.

Nog los van het IKB-keurmerk is de herkomst van het vlees bovendien altijd te achterhalen. Dat is belangrijk in het kader van de voedselveiligheid. Van elk stukje Beef Best op uw bord kunnen we nagaan van welke boer dit afkomstig is.

Dick Reus, Keurslager

Aalburgplein 59
2134DM Hoofddorp
0235654432
0235610545

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten